BS62, BS102, BS152 -
BOGE EFFILENCE sűrítőfokozat

Prospektus (GB)
Prospektus (D)
 
 

Az új prémium sűrítőfokozat a BOGE műhelyéből 
Az S-3 sorozatba épített BOGE Effilence, a leghatékonyabb sűrítőfokozat, amit a BOGE valaha gyártott. Neve két márkajegyet egyesít: a hatékony sűrítést (efficiency) és a páratlanul csendes működést (silence). Ezzel elejétől a végéig a BOGE által kifejlesztett és gyártott sűrítőfokozattal a legmagasabb színvonalú és jövőbe mutató technológiát kap kézbe: Tapasztalja meg a hatékonyság új szintjét!

 

KONSTRUKCIÓS ELŐNYÖK
 

Nagyon kis fúvónyílás
A mellékrotorok csavarprofiljának csekély rádiusza a lehető legkisebb fúvónyílás alkalmazását teszi lehetővé, ez a megoldás magas hatékonyságot biztosít.

Axiális beszívás
A BS 102 típustól az axiális beszívás tervezése áramlásszimulációs szoftverrel történik, ennek eredménye a maximális töltési fok biztosítása és nagyobb volumetrikus hatásfok elérése.

Kerületi sebességek
Az optimalizált forgási sebesség a korábbi sűrítőfokozatokhoz képest lényegesen alacsonyabb. Ezáltal csökken az üresjárati hatékonyságveszteség. A fokozatok nem csak csendesebbek, de hosszabb élettartamúak is, mivel a csapágyak életciklusa egyaránt függ a méretezéstől és a  fordulatszámtól.

Legszigorúbb gyártási tűrések
A legszigorúbb tűréseknek köszönhetően a sűrítőfokozat hosszú élettartamú, hatékony és csendes járású. A rések és a fúvónyílás okozta hatékonyságveszteségek minimálisra csökkennek, nincs kopogó zaj beleértve az üresjáratot is.

Kilépő nyílás - áramlásoptimalizált kontúrral
A méretezést 8 – 9 bar kilépő nyomásra optimalizálva. Ezáltal elmarad a komoly veszteségeket okozó túlsűrítés és visszaáramlás.

Nagyméretű csapágyak
A lehető legnagyobb méretű minőségi csapágyak. Ez azt eredményezi, hogy a csapágyak kalkulált élettartama a korábbihoz képest közel megduplázódik.

5:6 profil
A rotorok BOGE által kifejlesztett 5:6 arányú csavarprofilja (5 fog a főrotoron, 6 fog a mellékrotoron) alacsony nyomáskülönbséget eredményez a kamrák között és így kevesebb lesz a szállítási veszteség. A forgórészek egymással szembeni kisebb tömítetlenségével megvalósított, újszerű profilgeometria igen kis fúvónyílást és ezzel magas volumetrikus hatásfokot eredményez.

Olajbefecskendezés
Az olajbefecskendezést optimális hűtőhatásra és minimális üresjárati veszteségre méreteztük.

 
Hatékonyság
A rotorok saját fejlesztésű 5:6 arányú csavarprofilja teszi az Effilence sűrítőt a BOGE által valaha gyártott  leghatékonyabb csavarelemmé. A selyem puhaságú legördülés, a teljesítménytartományok optimális kialakítása, a legcsekélyebb teljesítményveszteség és a magas volumetrikus hatásfok az új Effilence sűrítő márkajegyei.
Csendes
A BOGE effilence fordulatszáma jelentősen alacsonyabb, mint az eddigi csavarelemeké. Ennek eredménye a lecsökkent vibrációk és rezgések, amely különösen halk üzemelést tesznek lehetővé. A hangszigetelés már a sűrítőben megvalósul, nem csak a sűrítő környezetében. Így a BOGE effilence a csendes futás új dimenzióját biztosítja
Magas élettartam
A BOGE effilence sűrítőfokozatot hosszú futásidőre tervezték: ez szerves része a BOGE minőség iránti elkötelezettségének. Ezzel egyidejűleg a sűrítő minimális karbantartást igényel. A BOGE effilence sűrítő Önnek megbízható üzemet és hosszú élettartamot jelent.

 
Made by BOGE
Az effilence csavarelem 100%-ban a BOGE által fejlesztett és gyártott sűrítőfokozat. Az alkalmazott gyártási eljárások és körülmények a legkisebb tűréseket biztosítják. A BOGE effilence  új, büszke célt ért el: a fejlesztés új foka, amely hatékony és csendes sűrített levegő előállítást valósít meg.