PO3L – PO8L sorozat
olajmentes kompresszor

PO3LR – PO8LR sorozat
égtartályra épített olajmentes kompresszor

PO3LDR- – PO8LDR- sorozat
légtartályra épített olajmentes kompresszor
hűtveszárítóval

PO3LTR- – PO8LTR- sorozat
2 db olajmentes kompresszor légtartályra építve

Teljesítmény: 2,2 – 2 x 5,5 kW
Effektív szállítási teljesítmény: 268 – 2 x 668 l/min
Nyomásértékek: 6 / 10 / 15 bar

Prospektus (GB)
Prospektus (D)

 
 

A BOGE PO sorozat tökéletesen olajmentes dugattyús kompresszoraival érzékeny felhasználási területeken is példaértékű hatékonysággal hasznosítható a kiváló minőségű sűrített levegő. Különleges figyelmet fordítottunk az alacsony kopású működésre, és a zárt burkolatú koncepcióban készült rendkívül kompakt kialakítás egyesíti a munkabiztonság és a környezetvédelem szempontjait. A PO sorozat kielégíti az RoHS (2002/95/EK) követelményeit. 

A hatékonyság és a szállított mennyiség kézzelfogható javítása mellett fejlesztési célként tervbe vettük a zajkibocsátási szint csökkentését, a kompakt kialakítást, valamint a legegyszerűbb karbantartást. A változatok sokszínűségét moduláris formakialakítási koncepcióval értük el.
 

KONSTRUKCIÓS ELŐNYÖK

 
Megnövelt élettartam
A 3 m/sec alacsony dugattyúsebesség minimumra csökkenti a vibrációkat és alacsony szinten tartja az alkatrészek hőmérsékletét. Ezáltal csökken a kopás, melynek eredményeként jelentősen nő a dugattyúk és hengerek élettartama.
Kompakt kialakítás
A keskenyre szabott forma eredője a kisebb alapterület. Ezzel első ízben nyílik lehetőség egy sűrítettlevegő-tartályon elhelyezett ikerberendezések, ill. tartállyal és szárítóval rendelkező légsűrítő központok olajmentes megoldásban történő kivitelezésére!

 
Szakaszos vagy folyamatos műkődés
Aki gyakran dolgozik szakaszos üzemmódban, a kopás üteme láttán csavarkompresszorral nem igazán lenne boldog. A PO sorozat ezzel szemben problémamentesen többször is be- és kikapcsolható, de a megengedett bekapcsolási idő korlátozását sem ismeri.

 
100 százalékban olajmentes 
A sűrített levegőbe olaj bejutása csak akkor zárható ki, ha egyáltalán nincs olaj a rendszerben. A PO sorozat 100 százalékban olajmentes működésű. A környezetkímélő módon előállított sűrített levegő érdekében speciális bevonatú dugattyúkat és dugattyúgyűrűket, külön erre a célra kifejlesztett henger-futóperselyeket és hermetikusan tömített csapágyakat alkalmazunk.


 
Finom megmunkálású főtengely 
A főtengely tömegkiegyenlítésének egyedileg történő számítása lényegesen csökkenti a vibrációkat. Az alkatrészek rugalmas csapágyazással megvalósított következetes elválasztása megakadályozza rezgések átadását a gépalapba.
Tökéletesített káros tér (holttér) 
Ahhoz, hogy a hengerben a káros tér a lehető legkisebb maradjon, minimálisra csökkentettük a gyártási tűréseket, finom megmunkálással készítjük a szelepeket és szeleptáskákat és típusonként egyedileg testreszabjuk a távtartó gyűrűket. Az alacsony áramlási ellenállások érezhetően javítják a szállítás hatásfokát.
Zárt hűtőlevegő-vezető burkolat 
Maximális hatékonyság eléréséhez bőségesre méreteztük a hűtőlevegő-belépő nyílást. Ennek ellenére a hőálló ABS műanyagból készült könnyű kivitelű zárt kialakítású hűtőlevegő-vezető burkolat érezhetően növeli a munkabiztonságot és kielégíti az EN 1012-1 „Kompresszorok és vákuumszivattyúk. Biztonsági követelmények“ szabványt.
Optimalizált áramlási görbe 
Különös pontossággal vizsgáltuk a levegő áramlási görbéjét a hengerekben: Bonyolult sebesség-elemzésekkel sikerült olyan mértékig optimalizálni az áramlást, hogy csökkent az alkatrészek hőmérséklete, ami pozitívan befolyásolja a kopást és ezzel az élettartamot.
Könnyű szerkezeti flexibilis alkalmazáshoz 
Elmúltak azok az idők, amikor a dugattyús kompresszor nagy és nehezen mozgatható volt. Ma a könnyű építési mód az uralkodó, ami megsokszorozza az alkalmazási lehetőségeket. A kompakt méretek és a kis zajkibocsátású, nyugodt járás döntően hozzájárul ahhoz, hogy még speciális alkalmazások is, mint pl. hó előállítása mobil berendezéssel, bátra hagyatkozhatnak a tökéletesen olajmentes sűrített levegő felhasználására.
BOGE IE3 motorok: az új prémium osztály!
Az új EN 60034-30:2009 szabvány világszerte szigorúbb hatásfok szerinti osztályokat határoz meg kisfeszültségű háromfázisú motorokra. A hatásfok a motorok hatékonyságát mutatja a mechanikus energia villamos energiává történő átalakítása során. Az IE1 (Standard hatásfok) és IE2 (Magas hatásfok) osztály mellett létezik még az IE3 osztály (Prémium hatásfok), amire minden korábbinál szigorúbb irányelvek érvényesek. Bár csak 2015-től van kötelezően előírva, a BOGE motorjai már 2011-től kielégítik ezeket a legmagasabb szempontokat – maximális hatékonyság és optimális élettartam eléréséhez!