D1A – D55A adszorpciós szárító

Szárítási teljesítmény:
0,09 – 5,51 m3/min, 3 – 195 cfm
Maximális üzemi nyomás:
16 bar, 232 psig

Prospektus (GB)
Prospektus (D)

 
 

Biztonságos, hatékony és egyedülállóan kényelmes: 
A BOGE DA sorozatú adszorpciós szárító minden szempontból örömet okoz. A patron rendszernek köszönhetően a karbantartás már nem több mint gyerekjáték. Köszönhetően a biztonságos és hatékony tervezésnek megbízhatóan állít elő DIN ISO 8573.1 szabvány szerinti, 2-es minőségi osztályú száraz levegőt, amely ideális orvosi technológiai vagy élelmiszeripari felhasználásokhoz. 

A kamrák egy adszorbens anyaggal töltött patront tartalmaznak. A nedves sűrített levegő áthalad a szárító anyagon keresztül, miközben a nedvességtartalom adszorbeálódik. A folyamat során a levegő áthalad egy részecskeszűrőn keresztül, amely a maradék szennyeződést és az adszorbens anyagról leváló apró részecskéket választja ki. A térfogatáram korlátozó szabályozza a száraz sűrített levegő kimeneti mennyiségét. Ez megakadályozza, a szárító túlterhelését és a harmatpont emelkedését. A szárítással párhuzamosan a regeneráláshoz a szárított levegő egy részét visszavezeti a másik kamrába, amely eltávolítja az összegyűlt nedvességet.

Kényelmes karbantartás
A DA sorozat karbantartása a patron cseréjével néhány kézmozdulattal elvégezhető. A patron tartalmazza az elő- és utószűrőt és a szárító töltetet is egyben. Vége azoknak az időknek amikor a töltet csere csak hosszú és fáradságos munkával volt elvégezhető

Hatékony szárítás
A DA szárítókkal különösen energiatakarékosan végezhetjük a sűrített levegő szárítását. Az opcionális harmatpont szabályozó szükség szerint csökkenti a regenerációs ciklusok számát, közvetlenül méri a harmatpontot és észterheléses üzem esetén ritkább regenerációt tesz lehetővé. Ez regenerációs levegő mennyiséget, ezáltal energiát takarít meg.

Biztonságos működés
A BOGE DA sorozatnál kizárt a folyékony víz okozta szárítóanyag károsodás.  A sűrített levegő belépő oldalra beépített vízleválasztó megbízhatóan felfogja a nedvességet és így megakadályozza, hogy a patron belsejébe jusson és  zennyezze a szárítóanyagot.

Csendesen működés
A BOGE DA sorozat rendkívül csendes: Egy zajcsökkentő mechanizmus maximum 60 dB (A) értékre redukálja a kilépő levegő zajszintjét. A manapság használatos adszorpciós szárítók több mint 70 dB (A), zajszintje már a múlté.