Sűrített levegő fogyasztás mérés

 

BOGE AIReport energiahatékonysági felülvizsgálat
Miért olyan fontos az energia hatékony sűrített levegő rendszer üzemeltetése?! Becslések szerint, a terhelés mértékétől függően a sűrített levegő előállítás összes költségének akár 75%-át az energiaköltségek teszik ki. Egy kompresszor életciklusa alatt az energiaköltségek jelentős mértékben felülmúlják a beruházási és karbantartási költségeket. Ez tény a Felhasználó szempontjából alapvető fontosságúvá teszi az energiaoptimalizálást. Megéri tehát időben a berendezései lehető leghatékonyabb üzemeltetését átgondolni. A több mint egyharmados megtakarítási potenciál magáért beszél: Ne habozzon kapcsolatba lépni szakemberünkkel, aki segít összegszerűen feltárni az megtakarítási lehetőséget rendszerében.

 

BOGE AIReport „Sűrített levegő méretre szabva”
A sűrített levegős berendezések legmagasabb energiahatékonysága csak úgy biztosítható, amennyiben a rendszer egészét vizsgáljuk, és megfelelően összehangoljuk. Az AIReport vizsgálat egy tartós megfigyelés keretein belül tárja fel a rendszer gyenge pontjait, és segít a berendezések célirányos optimalizálásában. Ennek a megvalósítására nyújt ideális megoldást az AIReport mérőkészülék. A több napon keresztül - kb. 1 hét - történő mérés, a legpontosabb tájékoztatást adja a sűrített levegő előállító rendszer kiterheltségéről, a környezeti hőmérséklet és a sűrített levegő harmatpont rögzítésével együtt. A Felhasználó ezzel egyidejűleg kiegészítő tájékoztatást kap üzemének jellemző légfelhasználási sajátosságairól, aminek alapján a munkafolyamatok szükség esetén optimalizálhatóak. Az AIReport vizsgálat befejeztével a megfelelő mennyiségű és minőségű regisztrált adat áll rendelkezésre, hogy - minden felhasználási területen - szakembereinkkel közösen „méretre szabott” kompresszor kombinációt és a leggazdaságosabb konfigurációt állítsuk össze, az előállítási- és elosztási költségek garantált csökkentésére.
 

BOGE AIReport szivárgásvizsgálat
A szivárgások mennyisége nagyon fontos kritérium a tényleges hatásfok meghatározásához. Ennek az értéknek olyan alacsonynak kell lennie, amennyire csak lehetséges. Hasonlóképpen érvényes az előző megállapítás a termelés és felhasználás közötti nyomásesésekre vonatkozóan. A tartós és gazdaságos üzemeltetés érdekében az előállított - lehető legalacsonyabb - maximális nyomásnak igazodnia kell a valós igényhez. Egy ultrahangos szivárgáskereső készülékkel, célszerű mielőbb elvégezni a sűrített levegő vezeték veszteségeinek felülvizsgálatát, a szivárgási helyek feltárását. A Press Air Kft felkészülten áll Partnereink rendelkezésére a szivárgásvizsgálat elvégzésére.