EO 17 - 22 sorozat
olajmentes spirálkompresszor

EO 17 D – 22 D sorozat
olajmentes spirálkompresszor hűtveszárítóval
egybeépítve
 

Teljesítmény: 16,5 – 22 kW
Légszállítás: 1515 – 2520 l/min
Nyomásértékek: 8 / 10 bar

Prospektus (GB)
Prospektus (D)
 
 

KONSTRUKCIÓS ALAPELV

A BOGE EO kompresszorok (Eccentric, Oilfree) lelke egy, ill. több sprirálkompresszor. Minden kompresszor egyenként két spirállal működik, ebből az egyik áll, a másik excentrikusan forog. A két spirál ugyan egymásba nyúlik, de nem érintkezik. A beszívott levegőt folyamatosan az egyre szűkülő belső térbe nyomja, ezzel pulzálásmentes, tökéletesen olajmentes sűrített levegőt állít elő. Kétfokozatú utóhűtéssel tovább növeli a hatékonyságot. A házban akár négy kompresszor is elhelyezhető, ha nagy szállított mennyiség az igény.

A sorozatba tartozó spirálkompresszorok rendkívül halk és vibrációszegény működésűek. Az 1–4 sűrítőelemet tartalmazó moduláris koncepció éppúgy biztosítja a célirányos illeszkedést a mindenkori igényhez, mint a változatok maximális sokszínűségét – akár tartályra szerelve, hűtveszárítóval, ikerberendezésként vagy ciklonleválasztóval.

 

KONSTRUKCIÓS ELŐNYÖK

 
Suttogóan halk
Minél közelebb kell telepíteni a kompresszort a munkahelyhez, annál inkább középpontba kerül a hangnyomásszint kérdése. Itt a spirálkompresszor (scroll kompresszor) szerez suttogóan halk és különösen vibrációszegény járásával pluszpontokat. Ideális pl. laboratóriumok vagy kórházak számára.
Olajmentes kivitel
Abszolút olajmentes működés. Garantáltan teljesen tiszta és biztonságos sűrített levegő előállítás. A spirálkompresszorok nem igényelnek olajkenést, mivel az alumínium spirálok a sűrítőkamrában egymással nem súrlódnak. Ez a típusnak köszönhető előny 100 %-ban kiváló minőségű, olajmentes sűrített levegőt garantál. Olaj/víz szeparátorra sincs szükség.
Hatékony
A szériakivitelű focus control 2.0 akár négy scroll egységet tud vezérelni a házban és akár négy BOGE EO kompresszort vízszintesen alapterhelés-váltással. Így egy többszínű LCD-kijelző felügyelete mellett akár 16 kompresszoregység hatékonysága optimalizálható.
Kompakt
A BOGE EO kompresszor alkatrészeinek intelligens elrendezése igen kis telepítési felületet eredményez, ami kedvező közvetlenül a munkahelyen történő telepítésnél – akár rendszermegoldásként integrált szárítóval. Elképesztő: Akár egy szabványos méretű ajtón is átfér.