BOGE SŰRÍTETT LEVEGŐ SZÁRÍTÁS

A kompresszorok működésük közben környezeti levegőt szívnak be. A légköri levegő mindig tartalmaz valamennyi vízpárát. Ez a nedvesség-tartalom, amelyet a levegő nedvességének, vagy a levegő páratartalmának nevezünk, helytől és hőmérséklettől függően változik. Minden hőmérsékleti értékhez tartozik egy meghatározott levegő-térfogat, amelyik kizárólag meghatározott maximális nedvességet tartalmazhat. A levegő gőz formájában tartalmazza a vizet. Mivel a vízzel ellentétben a levegő összenyomható, sűrítésnél a víz kondenzátum alakjában kiválik a levegőből. Ez a kiváló kondenzátum, kezelés nélkül problémákat, üzemzavarokat okozhat a sűrített levegő elosztó rendszerekben, felhasználó berendezésekben, vagy akár termékekben stb.

Korrózió a pneumatikus berendezésben - a vezetékekben és a működő egységekben rozsdásodás léphet fel, ami szivárgást okozhat.

A kenőfilmek megszakadása - a megszakadt kenőfilmek mechanikus károsodásokat okoznak.

Elektromos elemek képződése - elektromos elemek képződhetnek, amikor különböző fémek vízzel érintkeznek.

Jégképződés a sűrített levegő hálózatban - alacsony hőmérsékletnél megfagyhat a víz a sűrített levegő hálózatban, s ott fagykárokat okozhat, csökkentheti az átmérőt, illetve eltömheti a csövet.

Minden levegő kezelés pénzbe kerül, ezért az alkalmazott megoldásoknak optimális arányban kell állni a használati értékkel. A BOGE széles skálán kínál variálható komponenseket és különböző elven működő szárítókat egy kiegyensúlyozott rendszer kiépítésének megvalósításához.


 
Minőség "Made in Germany" 
Kiváló minőségű anyagok és a csökkentett számú kopó alkatrészek felhasználása biztosítják a BOGE levegőszárító berendezések hatékony és megbízható működését. A BOGE elkötelezett a legmagasabb színvonalon történő fejlesztésért és gyártásért.