BOGE energiahatékony megoldások

Sűrített levegő nélkül az ipar és más ágazatok működése elképzelhetetlen. Ám ahogy a múltban úgy manapság is költségigényesnek számít – mert energiaigényes. Amit a sűrített levegő több felhasználója nem tud: szakértői vélemények szerint a különböző ágazatokban az ehhez szükséges energiaigényt minden további nélkül 30 – 50 százalékkal csökkenteni lehetne. A meghatározó költségcsökkentő tényezők mellett ebből a környezet is hasznot húz. Akkor mire várunk még?

 


 

BOGE BPT beépített hővisszanyerő
A kompresszor által felvett energia nagy része hővé alakul át és a hűtőközeggel (levegő, víz, olaj) kerül elvezetésre. Egy hatékony légsűrítő berendezésnél ez a hő nem megy veszendőbe, hanem hőt igénylő üzemi alkalmazásokhoz hasznosításra kerül. Így a kompresszor működéséhez felhasznált energia akár 70 százaléka is visszanyerhető és más helyeken megtakarítható.


 

BOGE DUOTHERM külső hővisszanyerő
A DUOTHERM modult egyszerűen csak csatlakoztatni kell a kompresszor olajkörére. Működéséhez külső energiára nincs szükség! A bekötést a meglévő vízkörbe egy szerelő gyorsan lerendezi – máris kezdődhet az energiamegtakarítás. Telepíthető minden BOGE kompresszorhoz és más gyártók berendezéseihez is.

 

BOGE BPS nyomástartó
A BOGE PressureSafe (BPS) nyomástartó rendszer, ami egyszerűen a sűrítettlevegő-vezetékbe beépítve állandó nyomást biztosít a kompresszoron és a levegő előkészítő egységen – folyamatosan jó minőségű sűrített levegő előállításához.