KONDENZÁTUM KEZELÉS

A kondenzátum elsősorban vízből áll, amelyet a kompresszor szívott levegője visz magával, s ami kicsalódik a sűrítésnél. A kondenzátum ezen kívül számos szennyeződést is tartalmaz. A feltételektől függően a kondenzátumok konzisztenciája is változó. A legtöbb kondenzátum a vízhez hasonlóan cseppfolyós. Kivételes esetekben előfordulnak pasztás állagú kondenzátumok is. Minden sűrített levegő rendszerből, amelyben keletkezik kondenzátum, le kell azt ereszteni. Ha nem kerül erre sor, akkor a légáramlás magával viszi a kondenzátumot és az a vezeték-hálózatba kerül. Azt is figyelembe kell venni, hogy a kondenzátum nem folyamatosan keletkezik. A kondenzátum mennyisége a kompresszor által szívott levegő hőmérsékletétől és nedvesség-tartalmától függően változik.

A forgalmazott Bekomat és ECD sorozatú kondenzátum leeresztőink az összegyűlt kondenzátumot sűrített levegő veszteség nélkül képesek a rendszerből leereszteni, függetlenül az adott környezeti körülmények függvényében kialakuló mennyiségtől.

Az olaj-víz szétválasztó az olaj-befecskendezéses csavarkompresszorokkal, valamint az egy és két fokozatú dugattyús kompresszorokkal végzett sűrítés során keletkező kondenzátumok kezelésére alkalmas. Az UFS és CC sorozatú olaj-víz szétválasztó minden probléma nélkül elvégzi a dugattyús kompresszorokból és a csavarkompresszorokból származó kondenzátum szétválasztását, amikor nem emulgeálódó olajakat alkalmaznak.