CSÚCSMINŐSÉG, MAXIMÁLIS GAZDASÁGOSSÁG

Lépéselőnyben az intelligens konstrukciónak köszönhetően: A BOGE S-3 sorozat meggyőzi a felhasználót átgondolt felépítésével, csúcsminőségű kivitelével és maximális gazdaságosságával. Minden gépelemben benne van mérnökeink évtizedes know-how-ja – olyan előny, amit közvetlenül érezni fog a mindennapos üzemelés során.

Német minőségi munka
Minőségi anyagok választása és a kopóalkatrészek csökkentett száma teszi olyan hatékonnyá és megbízhatóvá a BOGE bármilyen termékét, amit minden igényes felhasználó joggal elvár. Gyártási folyamatainkat folyamatos minőségbiztosítás alá vontuk – a beszállítói alkatrészek átvételi vizsgálatától a végellenőrzésig. Tapasztalt minőségi előadók felügyelik a teljes termelés minden részletét. Emellett a BOGE név a gyártmányfejlesztés területén is megtestesíti a német mérnöki művészetet: Innovációink újra és újra új mércét állítanak fel és világszerte számos szabadalmi oltalmat élveznek. Világszerte már 100 000-nél is több felhasználó tudja, hogy ezek az alapelvek hosszú távon megtérülnek: Mert a megbízható, gazdaságos és hosszú élettartamú sűrítettlevegő-ellátás mindent összeszámolva kézzel fogható előnyökkel jár.

Szigorú irányelvek
A BOGE új fejlesztéseit prototípus formájában a gyakorlatban előforduló minden igénybevételnek kitesszük. Szélsőséges feltételek mellett végrehajtott hosszú távú tesztek igazolják a piacérettséget. A termék szériagyártását csak akkor kezdjük el, ha elértük ezt a biztonságot. Egyetlen BOGE termék sem hagyja el a bielefeldi gyártóművet szigorú vizsgálati jegyzőkönyv szerint végzett személyes végátvétel nélkül. Ezt munkatársunk saját kezű aláírásával dokumentálja.
 

BOGE EFFILENCE SŰRÍTŐFOKOZAT


 
Új prémium sűrítőfokozat a BOGE műhelyéből: A BOGE effilence az S-3 sorozatban a leghatékonyabb sűrítőfokozat, amit a BOGE valaha gyártott. Neve két márkajegyet egyesít: a hatékony sűrítést (efficiency) és a páratlanul csendes működést (silence). Az optimalizált forgás sebesség a korábbi sűrítőfokozatokhoz képest lényegesen alacsonyabb, ezáltal csökken az üresjárati hatékonyságveszteség. A fokozatok nem csak csendesebbek, de hosszabb élettartamúak is, mivel a csapágyak életciklusa egyaránt függ a méretezéstől és a futott fordulatszámtól. Ezzel elejétől a végéig a BOGE által kifejlesztett és gyártott sűrítőfokozattal a legmagasabb színvonalú és jövőbe mutató technológiát kap kézbe.


BOGE HŰTŐLEVEGŐÁRAM. LÉPÉSELŐNY A TERMIK EREJÉVEL.


 

A meleg levegő felfelé száll: Ezt az egyszerű termikus alapelvet használták ki mérnökeink ahhoz, hogy a BOGE csavarkompresszorokat hatékonyabbá tegyék és élettartamukat növeljék. A hűtőlevegőt a saját hűtőlevegő-ventilátor szívja be, ami beszívás után éppúgy, mint a kéményben az alkatrészek mentén a kompresszor legmagasabb pontjáig emelkedik. Ez a fő hűtőlevegőáram az integrált motorventilátor tulajdonképpeni hűtőlevegőáramának többszörös mennyiségét adja. A kémény huzathatása álló kompresszornál is tovább hűti a rendszert.


Hatékonyságbeli előny: A szívószűrő a hideg hűtőlevegő-áramban helyezkedik el és alacsony hőmérséklettel szívja be a sűrítendő levegőt. Ez növeli a kompresszor volumetrikus hatásfokát és ezzel együtt a szállított mennyiséget is. Az kombinált olaj levegő utóhűtő ezzel szemben a sűrített levegő kilépésénél a berendezés tetején található. A nagy tartalékkal méretezett utóhűtő a hűtőlevegő-árammal együtt biztosítja az alacsony sűrítettlevegő-hőmérsékletet és a gépszekrény alacsony belső hőmérsékletét. Hűtőlevegő-csatorna közvetlen csatlakoztatásával a hűtőlevegő problémamentesen továbbítható és ideálisan felhasználható a hő visszanyeréséhez.

Élettartambeli előny: A motor, a kapcsolószekrény és minden villamos alkatrész a fő hűtőlevegő-áram belépése közelében található és hideg környezeti levegő éri. Mivel a gépelemek sem működés közben, sem álló berendezésnél nem melegednek túl, élettartamuk lényegesen hosszabbodik. Semmilyen üzemállapotban nem alakulnak ki olyan pontok, ahol összetorlódik a hő.


BOGE OLAJLEVÁLASZTÓ RENDSZER. LÉPÉSELŐNY A GRAVITÁCIÓ EREJÉVEL.

Az olaj mindig a legmélyebb pont felé folyik: Ezért mérnökeink a rendszer legmélyebb pontján, fekvő helyzetben helyezték el az olajleválasztót. A sebesség minimálisra csökkentésével az olaj az első lépésben kicsapódik a sűrített levegőből – ami az olaj előleválasztásának igen hatékony formája.

Hatékonyságbeli előny: A BOGE olajleválasztó rendszere hatékonyan és nyomásveszteség nélkül működik és mindössze 1–3 mg/m3 maradék olajtartalmú sűrített levegőt állít elő. A hűtő hatásfoka az olaj optimális gáztalanításának köszönhetően rendkívül magas. Az olajhab alacsony szintje és a nagy olajfelület optimális védelmet biztosít az olaj olajleválasztó patronba való átszivárgása ellen.

Élettartambeli előny: A BOGE olajleválasztó patronok hosszú élettartamúak – egyrészt az olaj hatásos előleválasztásának és másrészt az olaj felülete és a leválasztó közötti nagy biztonsági távolságnak köszönhetően, ami megakadályozza az olaj behatolását a leválasztó tartályból a patronba.

BOGE KOMPRESSZORVEZÉRLÉSEK

A BOGE vezérlési és felügyeleti koncepció a felhasználók specifikus helyi igényeihez igazodik. BASE és FOCUS vezérlőink lehetővé teszik számos működési paraméter egyszerű és megbízható ellenőrzését két kényelmi színvonalon. A PRIME vezérlővel legújabb generációjú hatékonyság-vezérlés áll az olajmentesen sűrítő csavarkompresszorok felhasználóinak rendelkezésére. 


 
Teljes körű ellenőrzés
Egy nagyméretű, hátsó megvilágítású szöveges kijelzésű LC képernyő áttekinthetően mutatja a hiba-/karbantartási üzeneteket, üzemállapotokat és minden működési paramétert. Mindig szem előtt vannak a fontosabb értékek és célirányosan befolyásolni tudja a lényeges paramétereket berendezésének gazdaságos működtetéséhez.

 
Teljes körű biztonság
Ha kompresszora karbantartást igényel vagy hiba lép fel a sűrített levegős hálózatban, erről a vezérlő kijelzése megbízhatóan tájékoztatja. Ez növeli sűrítettlevegő-ellátó rendszerének üzembiztonságát és biztosítja minden lényeges alkatrész hosszú élettartamát.

 
Teljes hatékonyság
A BOGE kompresszorvezérlései nyomásérzékelővel figyelik, hogy berendezése elérte-e a kívánt nyomást. Meghatározhatja a minimális és maximális nyomásokat és így saját igényei szerint irányíthatja berendezésének üzemelését. Minden BOGE kompresszorvezérlés a legmagasabb műszaki színvonalon áll és a vezérléseket mérnökeink folyamatosan továbbfejlesztik és optimalizálják – a biztonságos és gazdaságos munkavégzés érdekében minden alkalmazási területen.


BOGE ENERGIAHATÉKONYSÁG

Nem törvényszerű, hogy kiugróan magasak legyenek az energiaköltségek: Hiszen a BOGE hatékonyságot célzó eszközeivel számos lehetősége van, hogy tegyen ellene. Ha figyelembe vesszük, hogy egy kompresszor teljes életciklusa alatt az energiaköltségek lényegesen meghaladják a bekerülési és karbantartási költségeket, ezen a területen folyamatos optimalizálással lényeges megtakarítási potenciált érhet el. Ezért válasszon olyan partnert, aki a termékválasztási döntés előtt és után mint hatékonyság-fejlesztő segítségére van. Üdvözöljük a BOGE cégnél!
 


 
BOGE IE3 motorok: az új prémium osztály!
Az új EN 60034-30:2009 szabvány világszerte szigorúbb hatásfok szerinti osztályokat határoz meg kisfeszültségű háromfázisú motorokra. A hatásfok a motorok hatékonyságát mutatja a mechanikus energia villamos energiává történő átalakítása során. Az IE1 (Standard hatásfok) és IE2 (Magas hatásfok) osztály mellett létezik még az IE3 osztály (Prémium hatásfok), amire minden korábbinál szigorúbb irányelvek érvényesek. 

 
Hővisszanyerés
A kompresszor által felvett energia nagy része hővé alakul át és a hűtőközeggel (levegő, víz, olaj) kerül elvezetésre. Egy hatékony légsűrítő berendezésnél ez a hő nem megy veszendőbe, hanem hőt igénylő üzemi alkalmazásokhoz hasznosításra kerül. Így a kompresszor működéséhez felhasznált energia akár 94 százaléka is visszanyerhető és más helyeken megtakarítható.

 
A BOGE frekvenciaszabályozás.
Ingadozó sűrítettlevegő-igényű alkalmazásoknál a BOGE frekvenciaszabályozása gondoskodik a kompresszor-teljesítmény optimális testreszabásáról a változó üzemi körülmények függvényében. A térfogatáramot 25 és 100 százalék között folyamatosan szabályozza – elkerüli a drága üresjárati időket és kapcsolási ciklusokat.
Direkt kapcsolású (CLF, SF, SLF sorozat) kompresszorral együttesen további előnyöket eredményez: A sűrítőfokozat rugalmas fordulatszám-illesztésével itt a nyomás is az igényekhez szabható! A nyomásérték változása esetén automatikusan szinkronba hozza a szállított mennyiséget is. Így egy 13 bar-os gép átalakítható egy arányosan nagyobb szállítási mennyiséget termelő 8 bar-os géppé – költséges átalakítások vagy konstrukciós változtatások nélkül. Minden nyomást és köztes nyomást mindig az optimális szállított mennyiséggel kezelni tud.
 

 
AIReport
Vajon még mindig megfelel berendezése a tényleges követelményeknek? Túlméretezett vagy elavult komponensek előre vetítik a magas energiaköltségeket. AIReport néven kifejlesztettünk egy vizsgáló rendszert, amivel felderíthetők a sűrített levegőt előállító, előkészítő és elosztó rendszerének gyengepontjai: olyan eszköz, amivel pénzt takaríthat meg!