K3 – K15 sorozat
olajmentes dugattyús kompresszor

K3- – K15- sorozat
légtartályra épített olajmentes dugattyús kompresszor

K8 BOOSTER
előnyomásos olajmentes dugattyús kompresszor

Teljesítmény: 1,5 – 15 kW
Effektív szállítási teljesítmény: 185 – 1913 l/min
Nyomásértékek: 10 / 15 / 40 bar

Prospektus1 (GB)
Prospektus2 (GB)
Prospektus1 (D)
Prospektus2 (D)

 
 

Sűrítés tolórúd elv alapján
A K sorozat tervezésekor a BOGE felhagyott az olajkenéses valamint olajmentes kompresszoroknál eddig alkalmazott henger elrendezésekkel. A K széria az innovatív tolórúd elv alapján működik. A kialakítás optimalizálja a dugattyú futását, csökkentve a súrlódást, ezáltal a kopást. A speciális Compound bevonattal rendelkező dugattyú, egy nagyszilárdságú alumínium-szilícium ötvözetből készült hengerperselyben fut. Mivel a tolórudas megoldás 100 százalékosan olajmentes működést jelent, sem a termelt sűrített levegő sem a keletkező kondenzátum a legcsekélyebb mennyiségben sem tartalmaz olajat. A K-sorozat tervezésekor már kifejezetten figyelembe vették a kisebb felhasználók speciális igényeit, mindezt elérhető és verhetetlen ár / érték arányban.

Olajmentes sűrített levegő 40 bar nyomással
Ahol gyártási folyamatok magas nyomású olajmentes sűrített levegőt követelnek meg, a BOGE BOOSTER K 8 a megoldás. Az innovatív tolórúdas hajtás a kezdetektől fogva olajmentesen működik, miközben lehetővé teszi a teljesen karbantartás- és kopásmentes működést. Mindenkit, akinek olajmentes magasnyomású sűrített levegőre van szüksége üdvözöl a BOGE K 8 BOOSTER egy új alternatíva!

 

KONSTRUKCIÓS ELŐNYÖK

 
Olajtartalom: 100 százalékosan olajmentes
A K szériánál teljesen biztos lehet benne: Nincs olaj a sűrített levegőben, nincs olaj a kondenzátumban. A kompresszor már az első fázistól 100 százalékosan olajmentesen dolgozik, ez kizárja szennyeződés bejutásának lehetőségét, így folyamatosan magas minőségű és környezetbarát a sűrített levegő termelés.
Intelligens vezérlés
A K sorozat opcionálisan rendelhető BASE vagy FOCUS vezérléssel, amelyek nyomásszenzor technológiával és további ellenőrzési funkciókkal rendelkeznek. Így mindig hozzáférhetővé válnak a fő működési paraméterek.


 
Tiszta erő
Abszolút olajmentes sűrített levegő 40 bar nyomásig előnyomásos dugattyús kompresszorral: ez a mai napig egyedülálló kombináció. Használja ki a BOGE K 8 BOOSTER tiszta erejét meglévő hálózatából a kívánt nyomás eléréséhez – gazdaságosan és tisztán.


 
Gazdaságosság: 100 százalék hatékonyság
A K széria alkalmazása esetén egyszerre több területen van mód megtakarítások elérésre. A sűrítési módnak köszönhetően, a drága sűrített levegő utókezelés elhagyható.  A keletkezett kondenzátum ökológiailag teljesen semleges, így eltávolítása egyszerű és költségkímélő. Fenntartási költségek: a legkisebb karbantartási és ellenőrzési költségekkel rendelkezik. 
Csekély kopás
A nyomórudas hajtás optimalizálja a dugattyú futását, aminek hatására csökken a súrlódás, így a kopás. Ezáltal jelentősen nő a dugattyú bevonat élettartama, ami a karbantartás költségeit tartósan alacsony szinten tartja. 
Csúcsminőség
A minőség mindig kifizetődik. A BOGE dugattyús kompresszorokat kizárólag a legjobb minőségű anyagok felhasználásával építik, a hosszú élettartam és alacsony karbantartási költségek nyújtotta előnyöket a végtelenségig élvezheti. 
 
BOGE IE3 motorok: az új prémium osztály!
Az új EN 60034-30:2009 szabvány világszerte szigorúbb hatásfok szerinti osztályokat határoz meg kisfeszültségű háromfázisú motorokra. A hatásfok a motorok hatékonyságát mutatja a mechanikus energia villamos energiává történő átalakítása során. Az IE1 (Standard hatásfok) és IE2 (Magas hatásfok) osztály mellett létezik még az IE3 osztály (Prémium hatásfok), amire minden korábbinál szigorúbb irányelvek érvényesek. Bár csak 2015-től van kötelezően előírva, a BOGE motorjai már 2011-től kielégítik ezeket a legmagasabb szempontokat – maximális hatékonyság és optimális élettartam eléréséhez!