BLUEKAT BC 5 – BC 540 -  konverter 
BLUEKAT BC 65 HP – BC 130 HP
magasnyomású  konverter 

Szűrési teljesítmény -
BC 5… BC 540 (7 bar nyomáson) :
0,43 – 540 m3/min 
Szűrési teljesítmény -
BC 65HP… BC 130HP (45 bar nyomáson) :
6,48 – 12,96 m3/min

Prospektus (GB)
Prospektus (D)

 
 

A BOGE BLUEKAT Converter teljesen új lehetőségeket kínál „0” minőségi osztályú (ISO 8573 - 0:2010), tökéletesen olajmentes sűrített levegő előállítására. Bekerülési és üzemeltetési költség tekintetében kedvezőbb, mint egy olajmentesen sűrítő kompresszor vagy egy hagyományos levegő előkészítő rendszer és mindemellett tökéletesen biztonságos. Az innovatív katalizátorrendszernek köszönhetően csak legtisztább kondenzvíz keletkezik – tökéletesen környezetkímélő módon!

Működési elv
A BOGE BLUEKAT Converter katalizátorrendszer a sűrített levegőben található olajat alkotó hosszú szénhidrogénláncokat széndioxidra és vízre bontja – tehát olyan anyagokra, amelyek a természetes levegőben is jelen vannak. A katalizátoranyag granulátumként kompakt töltet formájában egy tartályban található és körülötte áramlik a sűrített levegő. Eközben az olajcseppeket és olajgőzöket is leválasztja.

 

Olaj átszivárgás és emiatt olaj bejutása a sűrített levegőbe az innovatív katalizátorrendszernek és a hőmérséklet ill. a tartályban lévő granulátumtöltet kombinációjának köszönhetően kizárt (maradék olajtartalom: < 0,01 mg/Nm3). Ideális esetben közvetlenül a kompresszor után helyezendő el. Nagy üzembiztonság
Olaj átszivárgás és emiatt olaj bejutása a sűrített levegőbe az innovatív katalizátorrendszernek és a hőmérséklet ill. a tartályban lévő granulátumtöltet kombinációjának köszönhetően kizárt (maradék olajtartalom: < 0,01 mg/Nm3). Ideális esetben közvetlenül a kompresszor után helyezendő el.
A konverter életciklusa a következő felújításig általában 5 év (a nyomástartó edényre előírt műszaki vizsgálati határidő miatt). Mivel a konverter szűrő nélkül működik, a karbantartás minimális mértékű. Egyszerű karbantartás
A konverter életciklusa a következő felújításig általában 5 év (a nyomástartó edényre előírt műszaki vizsgálati határidő miatt). Mivel a konverter szűrő nélkül működik, a karbantartás minimális mértékű.


 
A konvertert frekvenciaszabályozott vagy több állandó fordulatú gép után is elhelyezheti: Ezt a célt szolgálja a változó térfogatáramhoz készült opcionális modul. Így a konverter 20–110 százalék közötti térfogatáram sávban tökéletesen megbízhatóan működik. Változó térfogatáramhoz
A konvertert frekvenciaszabályozott vagy több állandó fordulatú gép után is elhelyezheti: Ezt a célt szolgálja a változó térfogatáramhoz készült opcionális modul. Így a konverter 20–110 százalék közötti térfogatáram sávban tökéletesen megbízhatóan működik. 
A konverter villamos energiaigénye rendkívül kicsi: körülbelül 0,01 kWh/Nm3 és 0,005 kWh/Nm3 között mozog. A hagyományos levegő előkészítő módszerekhez és technológiákhoz képest energetikailag jobb és lényegesen olcsóbb. Hatékonyság
A konverter villamos energiaigénye rendkívül kicsi: körülbelül 0,01 kWh/Nm3 és 0,005 kWh/Nm3 között mozog. A hagyományos levegő előkészítő módszerekhez és technológiákhoz képest energetikailag jobb és lényegesen olcsóbb.