BPS nyomástartó rendszer

Prospektus (GB)
Prospektus (D)
 

 
 

Az állandó nyomásszint jó minőségű sűrített levegőt jelent: Hiszen ha túlságosan leesik a nyomás a hálózatban, az emiatt megnövekedő térfogatáramok túlságosan igénybe vehetik különösen az adszorpciós szárítókat, de a hűtveszárítókat is. Ennek következménye a sűrített levegő minőségének csökkenése. A BOGE erre egyszerű megoldást kínál: A BOGE PressureSafe (BPS) nyomástartó rendszert, ami egyszerűen a sűrítettlevegő-vezetékbe beépítve állandó nyomást biztosít a kompresszoron és a levegő előkészítő egységen – folyamatosan jó minőségű sűrített levegő előállításához.

A BOGE PressureSafe (BPS) nyomástartó rendszer használata hihetetlenül egyszerű: Beépítése alig néhány kézmozdulattal elvégezhető a kompresszor és a levegőelőkészítő komponensek után, de még az elosztó hálózat előtt. Amikor a nyomás a felhasználó által beállított érték alá csökken, lezár a rendszer – így a kompresszor és a levegőelőkészítő egység közötti szakaszon a nyomás állandó marad. A BPS még egy éjszaka leürült légsűrítő hálózatban is gondoskodik róla, hogy a kompresszoron és a levegőelőkészítő egységen megmaradjon a szükséges minimális nyomásszint. Csak utána töltődik fel a hálózat a BPS utáni szakasza.
 

Biztonságos működés
A BOGE PressureSafe nyomástartó rendszer nyomásbiztosítóként működik a rendszerben, mégpedig azoknál a komponenseknél, amelyek az optimális működéshez egy bizonyos üzemi térfogatáramot igényelnek – berendezésének biztonságos működéséhez.

Egyenletes sűrített levegő minőség
Azzal, hogy a BPS a nyomást a levegőelőkészítő egységben állandó szinten tartja, biztosított a sűrített levegő egyenletesen jó minősége – hiszen csak így képes pl. a sűrítettlevegő-szárító megfelelő feltételek mellett működni.

Egyszerű beépítés
Az üzembe helyezéshez a BPS rendszert csupán a vezetékbe kell beépíteni. A felhasználó egy csatlakozóról állíthatja be a minimális nyomás nagyságát. Amikor a nyomás a beállított érték alá csökken, a BPS lezár.

Pozíciókapcsoló
A BPS opcióként külön pozíciókapcsolóval szerelhető fel. A BPS állása így pl. egy irányító központban kijelezhető. Ha a BPS túl alacsony nyomás miatt lezár, egyidejűleg üzenetet ad: A felhasználó ennek alapján meg tudja szüntetni a nyomáskimaradás okát.