A környezettudatos gondolkodás jelen van a Press Air Kft. minden területén. Kiemelt hangsúlyt fordítunk a környezeti terhelés minimalizálására és a környezeti erőforrások használatának korlátozására.

Célunk a felelős vállalati működésünk során a környezeti károk keletkezésének megelőzése, a természeti és épített környezeti értékek megőrzése és az élhető környezet fenntartása. A Press Air Kft. betartja és beszállítóival betartatja a környezet védelmi előírásokat és törvényi szabályozásokat. Támogatjuk és alkalmazzuk a környezetünk védelmére irányuló újszerű megoldásokat a berendezésgyártás és a teljes élettartam alatti szerviztevékenység során. A hulladék keletkezés, hulladékkezelés és hasznosítás gyakorlatában igazodunk a szelektív begyűjtéshez és a minél magasabb arányú újrahasznosításhoz.

A sűrített levegő előállításához energiára van szükség, de nem mindegy mennyi energiát használunk fel. Mi azt mutatjuk meg partnereinknek, hogy lehet kevesebből többet kihozni. Egy átlagos (még nem optimalizált rendszer esetén) iparvállalatnál a sűrített levegőellátáshoz felhasznált energia 45%-a fordítódik a tényleges szükséglet kielégítésére. A többi energiafelhasználás ablakon kidobott pénz, de ha optimalizálás mellett döntenek, akkor jövőbeni megtakarítási potenciál.

A sűrített levegő költségtényező. Egy átlagos ipari felhasználású sűrített levegő állomás összköltségének a 75-95%-t teszi ki a teljes életciklusa alatt az energiaköltség. Minél nagyobb egy berendezés és minél több a teljesített üzemóraszám, annál magasabb ez a részarány. A sűrített levegő felhasználási hatékonysága felelősség a környezetünk iránt.