ELTE tananyagban az elmélet és a gyakorlat

Az ELTE Informatikai Kar Savaria Műszaki Intézet meghívására a Press Air Kft. munkatársa 2021. április 28-án előadást tartott az ipari energiamegtakarítási lehetőségekről.

A Press Air Kft. elkötelezett a jövő generáció tudatos felkészítésében és hiszi, hogy az oktatás elméleti tananyagát fontos alátámasztani élő, gyakorlati példákkal. Az ELTE Informatikai Kar Savaria Műszaki Intézet vezetői szerencsére hasonló elveket követnek, ezért tudott most az elmélet és a gyakorlat egyetemi előadás keretében találkozni.

Ágoston Róbert előadásában hangsúlyt kapott a legmodernebb berendezések alkalmazási feltételei mellett, a sűrített levegős rendszerek optimalizálása, az energiahatékony működés és a környezetvédelem. A monitoringon alapuló „prediktiv maintenance”, a hatékonysági mutatószámok, visszamérések és elemzések fontossága is kiemelésre került, illeszkedve a tanszék elméleti munkájához.

Köszönettel vettük Prof. Dr. Kollár László intézet igazgató egyetemi tanár úr és Schimmer János tanszéki mérnök úr pozitív visszajelzését az első közös előadási napunkról: „Minőségi és tanulságos anyagot kaptunk…”