Fogyasztásmérés – a sűrített levegő igény és az energiafogyasztás elemzése

Az AIReport ellenőrző rendszer hosszú távú megfigyelés keretében felderíti a gyenge pontokat és segít a sűrített levegős berendezések célirányos optimalizálásában. Az AIReport adatai alapján gyorsan meg tudja állapítani, hogy a felhasznált energiamennyiség esetleg aránytalanul magas a tényleges teljesítményhez vagy a tényleges igényhez képest. Az AIReport keretében a szivárgás okozta sűrítettlevegő-veszteségek, a levegő-előállító és fogyasztó oldal közötti nyomásesés vagy az aránytalanul magas végnyomás is felderíthető és következő lépésben megszüntethető. Az AIReport láthatóvá teszi berendezése hatékonyságát és így segít az energiamegtakarítási potenciál felderítésében.

Az AIReport vizsgálattal megfelelő mennyiségű és minőségű regisztrált adat áll rendelkezésre, hogy szakembereinkkel közösen „méretre szabott” kompresszor és kezelő berendezés konfigurációt állítsunk össze, az előállítási- és elosztási költségek csökkentésére.

szerviz

AIReport – sűrített levegő alap fogyasztásmérés tartalma és jellemzői

1 db AIReport mérőtáska installálása, amely a szenzorok, lakatfogók által mért adatokat fogadja és dolgozza fel. Az adatokat 10m-es adatkábelen továbbítjuk a mérőtáskához, ezért fontos figyelembe venni a távolságokat a mérőpontok kialakításánál. Célszerű a mérőpontokat a kompresszorházon belül, a kompresszorok közelében kialakítani. A mérőtáska 8 szenzor mért adatainak fogadására alkalmas, ezért az ezt meghaladó darabszám esetén további mérőtáska telepítésére van szükség, amelynek költségét ajánlatunk külön tartalmazza.
A fogyasztásmérést a kompresszorok villamos teljesítményfelvételének alapján, a meghajtó motor tápkábeleire csatlakoztatott lakatfogókkal végezzük.
A mindenkori sűrített levegő nyomás regisztrálása nyomásszenzorral történik, amelyet a légtartályban, vagy a léghálózat kompresszorházon belüli szakaszán helyezünk el.
A mérés időtartama minimum 1 hét. A mérést célszerű olyan időszakban elvégezni amikor a sűrített levegő felhasználás megfelel a normál üzemi fogyasztásnak.

AIReport – sűrített levegő teljeskörű fogyasztásmérés tartalma és jellemzői

A teljeskörű AIReport fogyasztásmérés az alapmérésen felül az alábbi méréseket tartalmazza:

  • sűrített levegő fogyasztás mérése áramlásmérő szenzorral
  • sűrített levegő nyomás alatti harmatpont mérése, beépített harmatpont mérő szenzorral
  • kompresszorház környezeti hőmérséklet mérése, mérőszenzorral