Projekt részlegünk kulcsrakész, testreszabott, komplex sűrített levegős megoldásokat biztosít az ipari felhasználók számára. Megoldásaink védjegye a kiváló hatékonyság, magasfokú üzembiztonság, csúcstechnológia és nem utolsó sorban az egyedi igényekre fókuszáló optimalizálás. Kiváló minőségű berendezéseinken túl, az ipar legkülönbözőbb területein szerzett több évtizedes közvetlen üzemeltetői tapasztalatainkat is „beépítjük” termékeinkbe, amelyek a prediktív beavatkozást biztosító távfelügyelti szolgáltatásunkkal kiegészítve, kiemelkedő üzembiztonságot garantálnak. Megoldásaink Ügyfeleink számára lehetőséget biztosítanak arra, hogy pontos, mért adatokat kapjanak az ellátás költségeiről, a mennyiségi és minőségi paraméterekről. A sűrítettlevegő-ellátás kialakításakor a követelmények meghatározásától a koncepcióig, a tervezéstől az üzembe helyezésig és szervizelésig, a teljes sűrítettlevegő-ellátási folyamat felügyeletében és irányításában állunk rendelkezésükre.

Több mint 20 éves tapasztalatunkra és szakmai felkészültségünkre alapozva, a legjobb szándékkal ajánljuk megfontolásra azokat a tényeket, amelyek ismerete segítséget nyújt, hogy felkészülten és megalapozottan hozhasson döntést a sűrített levegő rendszer kiépítésével kapcsolatban.

A jó rendszer jelentősége és költségvonzata

Az első és legfontosabb dolog, hogy a sűrített levegő szinte minden iparágban és felhasználási területen megkerülhetetlen energiaforrás. Ennek az energiaforrásnak a hatékonysága és nem utolsó sorban az üzembiztonsága a jó minőségű kompresszorokon és az általuk előállított levegő kezelésén túl, a technológia sajátosságait kielégítő, megfelelő minőségű elosztó rendszeren és kiegészítő infrastruktúrán is múlik. A sűrített levegő hálózat, a kondenzátum hálózat és a légcsatorna rendszer minősége jelentős és megkerülhetetlen költséghányaddal járul hozzá – hosszabb távon, mint az előállító és kezelő berendezések élettartama – a versenyképes termelés fenntartásához, amelyet csak egyszer kell jól megépíteni.

A rendszer kialakításának ritkán kalkulált összes munkaidő ráfordításai

A vásárolt berendezések és kiegészítők az Ügyfél telephelyén raklapokon vagy kartonokba csomagolva, különálló tételenként kerülnek átadásra, ekkor még nem képeznek egy működőképes egységes rendszert. Annak kiépítésére már a berendezések megrendelését megelőzően el kell kezdeni beszerezni a különböző szakipari ajánlatokat, majd szakmailag felkészülten, azokat összehasonlítani és értékelni kell. Később, a szerződéskötési procedúrákat követően a munkafolyamatokat össze kell hangolni, a kivitel szakszerűségét ellenőrizve el kell végeztetni, figyelembe véve az ezzel járó összes munkaidő ráfordítást. Általános tapasztalat, hogy az egész beruházás bonyolításával kapcsolatos munkaidő ráfordítás messze meghaladja az előzetesen kalkuláltat, jelentős mértékben csökkentve az ezzel foglalkozó munkatárs általános munkaköri hatékonyságát, valamint növelve a „beépített” hibák kockázatát.

Ajánlatok műszaki tartalmának összehasonlítása

Általános piaci jelenség, hogy a legtöbb megrendelő a sűrített levegő- és kondenzátum hálózat kiépítésére, mint csőszerelői, a légcsatorna rendszer kiépítésére pedig lakatos munkaként tekint és a bekért ajánlatokat számos alkalommal ennek megfelelően értékeli. Ez a megközelítés nagyvonalakban fedi ugyan a szükséges követelményeket, de mint mondani szokták, az ördög a részletekben rejlik. A Press Air Kft. ajánlatainak műszaki tartalma szem előtt tartja az egész sűrített levegős rendszer (előállítás – kezelés – elosztás) optimális összhangját, biztosítva mindazokat a szükséges speciális technikai megoldásokat, feltételeket és minőséget, amelyek a költséghatékony és üzembiztos üzemeltetéshez elengedhetetlenek.

Összefoglalva: A Press Air Kft. vállalásában megvalósuló teljes beruházás legnagyobb hozzáadott értéke a prémium minőségű, hosszútávon üzembiztos és alacsony fenntartási költségek jellemezte sűrítettlevegő-ellátás. Ezzel együtt az „egyablakos” kiszolgálás keretein belül megvalósuló projekt bonyolítás egyszerű és gyors kapcsolattartást biztosít teljes rendszergaranciával.

Konténerbe telepített sűrített levegő központ

Komplex sűrített levegős rendszereket telepítünk szabványos (8-40 láb) tengeri szállító vagy akár egyedi méretű konténerekbe. A személyre szabott, könnyen kezelhető, kulcsrakész kivitelek tartalmazzák a kiválasztott berendezéseket, a kiépített sűrített levegő- és kondenzátum hálózatot, légcsatorna- és teljes villamos rendszert. A felállítási helyen történő elhelyezést követően, csak annyit kell tennie, hogy csatlakoztatja az elektromos- sűrített levegő- valamint csatornahálózatra és készen áll a használatra.

Alapkeretre épített sűrített levegő központ

Alapkeretre szerelt „Plug & work” megoldásainkat, teljes mértékben kiépített csövezéssel és kábelezéssel, üzemkészen kínáljuk ügyfeleink számára. Ügyfeleinknek nem kell időt és energiát áldoznia a tervezésre, több szakipari kivitelezési árajánlat bekérésére, azok értékelésére és a kivitelezés szervezésére. A teljes rendszergaranciával rendelkező sűrített levegő központ a leszállítás és csatlakoztatásokat követően azonnal indítható.

Sűrített levegő rendszer kiépítés

Több évtizedes éves gyakorlattal rendelkezünk komplex sűrített levegős rendszerek kiépítésében legyen az kompresszorházon belüli, vagy teljes üzemcsarnok ellátását is biztosító hálózat. A tervezéstől kezdve vállaljuk sűrített levegő és kondenzátum hálózatok kiépítését, – akár fekete acél-, saválló acél-, réz-, alumínium- vagy műanyag csőből – automatizált vagy manuálisan szabályozott hűtőlevegő beszívó és kidobó légcsatorna rendszer kiépítését, hővisszanyerő rendszer telepítését, felülrendelt vezérlés, távfelügyeleti és sűrített levegő diagnosztikai rendszerek telepítését, üzemeltetését.
Mivel kiemelkedően hatékony és korszerű rendszereket tervezünk, gyártunk és telepítünk számos elismert ipari szereplő támaszkodik komplex rendszereinkre és minőségi megoldásainkra.

Csináld magad megoldások

Azoknak a kisipari szereplőknek kínáljuk ezt a szolgáltatásunkat, akik műhelyükben használnak sűrített levegőt, szem előtt tartják az üzembiztos, hatékony és minőségi ellátást és képesnek érzik magukat egy professzionális ellátórendszer sajátkezű kivitelezésére. A hálózat kiépítéséhez a Press Air Kft. által forgalmazott Aircom alumínium csőrendszert biztosítjuk. A felhasználói igények egyeztetését és helyszíni felmérést követően – megfelelő tartalék biztosításával – megtervezzük és kiszámoljuk a rendszer kiépítéséhez szükséges anyagszükségletet, biztosítjuk a szereléshez szükséges célszerszámokat. A kiépítés befejezését követően a megmaradt, sértetlen állapotú elemeket visszaszámítjuk.