Költséghatékony, biztonságos és olajmentes sűrített levegő / Press Air Kft. előadása a IV. Innoskart Szakmai napon

  1. szeptember 16-án a IV. Innoskart Szakmai napon a Press Air Kft. képviseletében előadást tartott Ágoston Róbert és Tóth Zoltán kollégánk.

Előadásuk címe: Olajmentes sűrített levegő előállítása költséghatékonyan, biztonságosan

Az előadásban megmutatták azokat a megoldásokat, amelyek biztosítják az előállított sűrített levegő garantált olajmentességét, különös tekintettel az élelmiszer, vegyipar és gyógyszeripar igényeire.

Ezekben az iparágakban nagy jelentőséggel bír a sűrített levegő minősége. Gyakori problémaként jelentkezik, hogy az előállított sűrített levegő nem megfelelő tisztaságú. A kompresszor(ok)ból származó olaj és kondenzátum megjelenik a gyártott termék felületén vagy összetevői között, ahol esztétikai, higiéniai problémákat okoz. A sűrített levegő minősége meghatározza a termék minőségét és eltarthatósági idejét.

Partnereinktől érkezett visszajelzések egyre gyakrabban említik, hogy a minőségi auditorok és auditáló szervezetek megkövetelik az olajmentes sűrített levegő folyamatos minőségi vizsgálatát, nyomon követését és a mért értékek visszakereshetőségét.

Olajmentes sűrített levegő előállításának technológiai megoldásai:

  • olajkenéses kompresszor+ katalitikus konverter használata
  • olajmentes kompresszor + aktív szén torony használata

Az előadásban kitértek a beruházási és üzemeltetési költségek összehasonlítására is.

A Press Air megoldásai kiküszöbölik az olaj és kondenzátum hálózatba jutását és a jelenleg is működő, olajkenéses rendszerhez kapcsolhatóak. A berendezések biztonsági funkcióinak köszönhetően nem kerülhet szennyezett sűrített levegő a hálózatba. Szenzorok beépítésével és PLC-s vagy felülrendelt vezérlési megoldásaink használatával a sűrített levegős rendszer eleget tesz a legszigorúbb minőségbiztosítási követelményeknek is.

Kérje Ön is a Press Air Kft. szakértő segítségét!