Mit válaszoljunk az elszálló árakra?

Mindenki lázasan kutatja, hol, min spórolhatunk még, hol foghatjuk meg a nagy és kis pénzeket egyaránt.

2022. november 3.-án a PPKonferenciaközpont szervezésében a BKIK székházába hívták azoknak a cégeknek a döntéshozóit, ahol a költségek drasztikus lefaragása a működés fenntartásának feltételévé vált. A magas infláció, az elszabadult árak és energiaköltségek feladták a leckét a cégeknek. Sok szektorban a tét a cég fennmaradása.

A konferencia előadói rámutattak az adórendszerünkben fellelhető spórolási lehetőségekre és kedvezményekre, valamint a társasági formák adózásában található különbségekre. Rengeteg jobbnál jobb megoldás van az energiafogyasztás csökkentésére a háztartási praktikáktól kezdve az energiatakarékos beruházásokig. A Press Air Kft. senior energiahatékonysági szakértő munkatársa Ágoston Róbert gyakorlati példákat vitt a hallgatóság részére. Általános jellegű megtakarítási pontokra mutatott rá és természetesen az ipari szereplők számára kiemelten fontos sűrített levegős rendszerekben rejlő lehetőségekről is beszélt röviden.

Minden előadás célja az volt, hogy új eszközöket adjon a hallgatóság kezébe azért, hogy több pénz maradjon a kasszában a költségnövekedés ellentételezésével. Nem kizárólag a profittermelés a cél, hanem a rezsiköltségek kifizetése és vagyonunk biztonságban tartása még egy esetleges recesszióba forduló gazdasági környezetben is.

(További részletek: https://ppkonferencia.hu/konferenciakozpont/ado-es-penzgazdalkodas-2022/)