‘Cafe’ azoknak, akik komolyan gondolják az energiamegtakarítást

2022. szeptember 28-án a Press Air Kft. székhelyén az MVÜK szervezésével közösen tartottunk szakmai napot az érdeklődőknek.

A Press Air Kft.-nél olyan szemléletet képviselünk, amely az ÜZEMBIZTONSÁG mellett az ENERGIAHATÉKONYSÁG-ot elsődleges célként fogalmazza meg.
A sűrített levegő a legnagyobb energiaforrás és helytelen beállítás esetén a legpazarlóbb is az ipari technológiai folyamatban.
Megkerülhetetlen ma minden gyártó és szolgáltató számára az energiastratégia újragondolása. A kiugróan magas és tovább növekvő energiaárakra csak az energiahatékonyság növelése, a spórolás és a drága energiák kiváltása a helyes válasz.
Mit tehetnek azok a sűrített levegőt használó cégek, akik új fejlesztési forrásokkal nem rendelkeznek, nem tudnak gyorsan és hatékonyan technológiát váltani, de csökkenteni akarják az energiára szánt kiadásaikat?

És mit tehetnek azok, akik rendelkeznek fejlesztési forrásokkal és fejlesztésüket energiatakarékos sűrített levegős megoldással akarják megvalósítani?

A Press Air 25 éves elismert szakmai tapasztalattal rendelkező csapata a kisebb vállalkozásoktól a multinacionális cégméretig felkészült a megkeresések feldolgozására.

Miről beszéltek a szakértőink?
1. Az elmúlt 1 év során drámai energiaár növekedést figyelhettünk meg.
2. Átlagos ipari felhasználói környezetben az energiaköltségek 10-20%-os súllyal jelennek meg az összköltségeken belül. Ennek meghatározó része a sűrített levegő előállításához és az épületek fűtéséhez kapcsolódik.
3. Hogyan lehetséges ezeknek a költségeknek a csökkentése, azaz a felhasznált energiamennyiség csökkentése, ráadásul alacsony beruházási igény mellett?
4. Az „alacsonyan függő gyümölcsök” megfogalmazás olyan beavatkozásokat takar, amelyek könnyen, gyorsan, alacsony költség mellett kivitelezhetőek, illetve a megtérülésük is inkább hónapokban, mint években mérhető.
5. Melyek ezek a beavatkozások 1-8 pontban? Mit tehetünk a folyamatok ellenőrzésében és a hatékonysági tartalékok, veszteségforrások felkutatásában?

Ne veszítsen több időt, kérje Ön is a Press Air Kft. szakértő segítségét!